notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba- íme 6 gasztro ajándék tipp

hirdetes

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba

VN, NA
Gasztro ajándék tippek

Ropogós hópelyhek

Készíts ropogós hópelyheket, amiket akár ehető karácsonyfadíszekként is odaajándékozhatsz szeretteidnek!

Hozzávalók:

•    200g fehér csokoládé főzéshez, vagy olvasztható cukorbevonó
•    32 db nem sózott perecropi (nagyjából 45 g)
•    fehér vagy ezüst ehető cukorgyöngy (vagy bármilyen tetszőleges ehető dísz)

Elkészítés:

1.    Bélelj ki egy sütőtálcát sütőpapírral.
2.    Óvatosan olvaszd meg a fehér csokoládét vagy cukorbevonót egy mikróban vagy forró gőz felett. Ha az utóbbi módszert választod, ügyelj rá, hogy a víz ne kerüljön a tálba és ne is érintkezzen annak aljával.
3.    Öntsd a perecropikat az olvadt csokoládéba vagy cukormázba, és óvatosan keverd össze őket, nehogy széttörjenek.
4.    Egy villa segítségével emeld ki a pereceket a csokoládéból, és óvatosan rázd le őket, hogy az extra bevonat visszacsepegjen a tálba. Ez után helyezd őket a sütőpapírral kibélelt sütőtálcára és helyezd azt a fagyasztóba 5 percre, hogy megkeményedhessenek.

hirdetes
5.    Mártsd újra a csokoládéba a pereceket, majd helyezz 4-et egymás mellé a kibélelt tálcára, és óvatosan nyomd össze őket a „hegyüknél”, így megalkotva a hópihéket. Egy kis kanállal cseppents egy kevés olvadt csokoládét arra a pontra, ahol összeérnek, hogy az befolyhasson közéjük, és jobban összetarthassa őket, mikor megkeményedik.
6.    Mielőtt kihűlnének, helyezd fel rájuk a tetszőleges ehető díszeket.
7.    A feldíszített hópelyheket hagyd kihűlni egy hűvös helyen, vagy akár a fagyasztóban, ha nem szeretnél sokat várni.

Sajtos-rozmaringos keksz

Ezek a kekszek nem csak finomak, de elkészítésük is végtelenül egyszerű. A rozmaring igazán különlegessé teszi őket, de nyugodtan kihagyhatod a receptből, ha szeretnéd.

Hozzávalók:

•    80 g teljes kiőrlésű liszt

hirdetes
•    80 g sima liszt
•    100 g hideg vaj, feldarabolva
•    100 g cheddar sajt, apróra reszelve
•    1 kis szár rozmaring apróra darabolt levelei (kihagyható)
•    1 nagy tojás sárgája

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésesen 160°C-ra, gázsütő esetén 4-es fokozatra). Öntsd a liszteket egy tálba, majd keverd hozzá a vajat, míg a keverék állaga a kenyérmorzsáéra nem hasonlít. Keverd hozzá a sajtot és a rozmaringot (ha használsz), majd add hozzá a tojássárgáját is és keverd össze a hozzávalókat egy villával.
2.    Amikor a keverék kezd összeállni, kezdd el kézzel meggyúrni a tésztát.
3.    Készíts dióméretű golyókat a tésztából, majd helyezd őket sütőpapírral kibélelt sütőtálcákra. Egy villával enyhén lapítsd össze őket, majd helyezd a tálcát a sütőbe 12-14 percre.
4.    A kész kekszeket hagyd kihűlni egy kicsit a sütőpapíron, majd helyezd őket konyhai rácsra, hogy teljesen kihűlhessenek. A kész kekszeket légmentesen lezárva egy hétig lehet tárolni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Főzés Háztartás Recept Sütés Színes ötletek