notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba- íme 6 gasztro ajándék tipp

hirdetes

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba

VN, NA
Gasztro ajándék tippek

Chai teafilterek

Ha van egy teakedvelő ismerősöd, aki örülne néhány filter különleges, házi készítésű teának, akkor megtaláltad a tökételes ajándékot számára!

Hozzávalók:

•    18 kardamom hüvely, széttörve
•    2 evőkanál őrölt gyömbér
•    1 teáskanál őrölt fahéj
•    1/2 evőkanál őrölt feketebors
•    1/2 szerecsendió, lereszelve
•    1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
•    150 g fekete assam tealevél

Elkészítés:

1.    Pirítsd a kardamom hüvelyeket, a gyömbért, a fahéjat, a borsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget egy száraz serpenyőben 1 percig.
2.    Keverd össze a fűszereket egy tálban a tealevelekkel, majd tölts meg 18 üres teafiltert a keverékkel, és zárd le őket.
A tea elkészítését is érdemes mellékelni az ajándékhoz: Főzz ki 1 teafiltert 200 ml forró teljes zsírtartalmú tejben, kókusztejben vagy vízben 5 percig, majd ízesítsd mézzel ízlés szerint.

hirdetes

Karácsonyi puddingos vodka

A nagy hidegben mindig jól esik valami, ami nem csak felmelegíti az embert, hanem finom is. Ez a karácsonyi puddingos vodka pontosan ezt kínálja!

Hozzávalók:

•    300 g ribiszke
•    100 g szultána
•    50 g aszalt szilva
•    50 g cukrozott (glacé) cseresznye
•    1 narancs és 1 citrom nagy szeletekben lehámozott héja
•    150 g sötét barnacukor
•    1/2 teáskanál fűszerkeverék
•    1 fahélyrúd
•    1 vaníliarúd, középen félbe vágva

hirdetes
•    1 liter vodka
•    25 ml brandy
•    25 ml amaretto likőr

Elkészítés:

1.    Sterilizálj egy 1,5 literes befőttesüveget, majd öntsd bele a gyümölcsöket, a citrushéjakat, a cukrot, a fűszereket és a vaníliarudat.
2.    Öntsd a vodka felét az üvegbe, majd zárd le azt. Fordítsd a befőttesüveget fejjel lefelé és rázd meg jó alaposan, hogy a cukor egyenletesen szétterjedjen benne. Fordítsd vissza, csavard le a tetejét, majd öntsd bele a maradék vodkát, a brandyt és az amarettót.
3.    Zárd le újra a befőttesüveget, és tárold egy hűvös, sötét helyen, ahol nem éri napfény. A következő egy hét során naponta egyszer fordítsd fejjel lefelé, vagy rázd fel alaposan. 2-3 hét elteltével szűrd le az üveg tartalmát kávészűrő papírokon vagy egy tiszta konyhai rongyon keresztül. Az átázott gyümölcsöket ünnepi sütemények és más édességek elkészítéséhez használhatod.
4.    Öntsd az átszűrt vodkát sterilizált üvegekbe, és címkézd fel őket az aznapi dátummal. A vodka 2 évig marad fogyasztható, de az első 6 hónapban kínálja a legjobb ízt (ezt szintén érdemes ráírni a címkére). 

Lapozz, mert a legjobb karácsonyi gasztro ajándékok csak most jönnek!

     

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Főzés Háztartás Recept Sütés Színes ötletek