Egyszerű hokkaido krémleves recept, a gyors vacsorákhoz
Amire szükséged lesz a hokkaido krémleves recepthez:
- 1 db hokkaido tök
- étolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- húsleves alaplé (ha annyira nincs időd, erőleves kockával is apellálhatsz :) )
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 ml főzőtejszín
- 1 db narancs
- gyömbér (gyömbérpor is jó lesz) (ízlés szerint!)
- szerecsendió (ízlés szerint!)
- bors
- só
Egyszerű hokkaido krémleves recept – így készítsd!
Ahogy ígértem, ez a hokkaido krémleves recept a lehető legegyszerűbb lesz. Ha egy picivel több időd és kedved van a főzéshez, lapozz a következő oldalra és ott megtalálod a profi verziót is!
De ha csak összedobnád… Hát pucold meg a tököt, és távolítsd el a magokat. Kockázd fel, és tedd annyi vízbe főzni, ami éppen ellepi – majd főzd puhára amennyire csak időd engedi (minél puhább, annál jobb – és az sem baj ha szétesik).
Amíg a hokkaido kockáid főnek, egy másik fazékban párold meg a kockákra vágott vöröshagymát, és egy pillanatra dobd rá a nyomót áttört fokhagyma gerezdeket is. Ha elkészült, add hozzá a közben puhára főtt hokkaido kockákhoz, és fűszerezd ízlés szerint a fenti fűszerekkel! Ha nem kedvelitel a gyömbér erőteljes ízvilágát, akár el is hagyhatjátok azt – de néhány csipet minden bizonnyal jót fog tenni az íznek.
Ha a tök már vajpuhára főtt, és az ízek is összeérni látszanak, add hozzá a főzőtejszínt és egy botmixer segítségével pürésítsd!