notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

hirdetes

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

VN, NA
Őszi levesreceptek

5. Új-angliai kagylóleves

Egy kagylóleves minden évszakban különleges élményeket nyújt, kiadóssága miatt azonban főleg ősszel érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

•    170 g bacon szalonna (feldarabolva)
•    2 közepes vöröshagyma (felaprózva)
•    6 szál zeller (felaprózva)
•    2 gerezd fokhagyma (felaprózva)
•    1/4 bögre liszt
•    4 bögre kagylólé
•    2 bögre víz
•    1 nagy szál kakukkfű
•    1 babérlevél
•    900 g vörös burgonya (hámozva és feldarabolva)

hirdetes
•    só és frissen darált feketebors (ízlés szerint)
•    1 és 1/2 bögre apróra szeletelt kagylóhús
•    2 bögre 36-40%-os tejszín
•    friss metélőhagyma vagy petrezselyem (felaprózva)
•    kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:

1.    Helyezd a bacont egy nagy lábasba és pirítsd közepes hőfokon nagyjából 10 percig, amíg meg nem pirul.
2.    Add hozzá a lábashoz a vöröshagymát és a zellert, és pirítsd további 6-8 percig, amíg a vöröshagyma megpuhul és üveges lesz.
3.    Ez után mehet bele a fokhagyma is, amivel együtt további 2 percig pirítsd a lábas tartalmát.

hirdetes
4.    Add hozzá a lábashoz a lisztet és keverd el annak tartalmával. Ez után jöhet a kagylólé, a víz, a kakukkfű, a babérlevél és a burgonya is.
5.    Forrald fel a lábas tartalmát, majd vedd vissza lassú tűzre a hőfokot, és így főzd további 20 percig, vagy amíg a burgonya meg nem puhul.
6.    Végezetül keverd bele a levesbe a kagylódarabokat, a tejszínt és a metélőhagymát (vagy petrezselymet).

A kész levest forrón, kenyérrel tálald.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Konyha Növények Recept Újrahasznosítás